Top 10: De leukste films en series over rechten

Recht is overal, ook op TV of Netflix kom je het regelmatig tegen. Hier een lijstje met de tien leukste films en series over rechten!

  • Legally Blonde 1

Elle Woods wordt gedumpt door haar vriend, want hij wil een slimme vriendin. Om het tegendeel te bewijzen wil Elle naar Harvard Law School, ze wordt aangenomen en stort zich vol in de haar studie rechtsgeleerdheid. Het gaat allemaal niet zonder slag of stoot, maar deze feel-good movie is wel het kijken waard!

Trailer Legally Blonde 1

  • Legally Blonde 2

Het verhaal van Elle Woods houdt zeker niet op na de eerste film. In deel twee gaat Elle opzoek naar de moeder van haar hondje Bruiser. De moederhond wordt echter gebruikt als proefdier. Ze zet al haar juridische kennis in voor verbetering  van de situatie. Uiteindelijk doet ze zelfs een poging om een wetsvoorstel in te dienen, of het haar ook lukt…

Trailer Legally Blonde 2

  • Suits

Mike Ross heeft een fotografisch geheugen, zodra hij iets leest, vergeet hij het nooit meer. Hij gaat werken bij een topadvocatenkantoor, onder leiding van Harvey Specter. Daarna geeft de serie een kijkje in het leven van Mike en alle zaken en geheimen waarmee hij als topadvocaat te maken krijgt.

Trailer Suits Season 1

  • Lucia de B.

Lucia de B. is een film gebaseerd op het verhaal van Lucia de Berk. De zaak van Lucia de B. is een van de bekendste voorbeelden van een gerechtelijke dwaling. Ze werd veroordeeld tot levenslang en TBS voor zeven moorden en drie pogingen tot moord. Na een aantal jaar bleek dat het bewijs ondeugdelijk was en ze werd vrijgesproken. Het verhaal is erg indrukwekkend en geeft een goed beeld van de gehele rechtszaak van Lucia de B.

Noah van de FilmFabriek heeft ook een review gemaakt van deze film.

Trailer Lucia de B.

  • Kijken in de ziel: Rechters

Op NPO werd een tijdje geleden de serie Kijken in de ziel uitgezonden, hier worden mensen met verschillende beroepen geïnterviewd over hun beroep. In een aantal afleveringen kwamen rechters aan bod. Ze vertellen over allerlei dingen die ze hebben meegemaakt. De afleveringen geven je een open en persoonlijk beeld van alles wat de rechter meemaakt op zijn werk.

Trailer Kijken in de ziel: Rechters

  • How to get away with murder

In deze serie volg je het leven van Annalise Keating, een professor strafrecht op Middleton Law School. Annalise selecteert een aantal van haar studenten, zij mogen op haar advocatenkantoor komen werken. Op een gegeven moment raken haar privé-leven en werk met elkaar verstrengeld en dan raken Annalise en de studenten meer dan bedoeld betrokken bij een moordcomplot.

Trailer How to get away with murder

  • Michael Clayton

De film Michael Clayton wordt vaak genoemd als een van de beste films, misschien wel de beste film over rechten. De hoofdrol wordt gespeeld door George Clooney, hij werkt bij een van de grootste advocatenkantoren van New York. Michael probeert ervoor te zorgen dat zijn cliënten uit de problemen blijven. Mochten ze toch in de problemen komen, staat hij ze als advocaat zo goed mogelijk bij. Het overtreden van de wet gaat hij hierbij niet altijd uit de weg. Een kijkje in het ingewikkelde leven van Michael als advocaat. De film wordt door veel filmkenners gewaardeerd en werd genomineerd voor zeven Oscars!

Trailer Michael Clayton

  • The Lincoln lawyer

Mickey Halles is advocaat met een brede klantenkring. Als advocaat is hij erg succesvol en hij zet zich volledig in om de zaken tot een goed einde te brengen. Als er een nieuwe zaak op zijn bureau belandt denkt hij deze gemakkelijk te kunnen winnen. Het betreft de rijke Louis, die beschuldigd wordt van verkrachting. Mickey neemt de zaak aan. Maar hoe meer hij zich in de zaak verdiept, hoe moeilijker het lijkt te worden om te bewijzen dat Louis op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

Trailer The Lincoln Lawyer

  • Court

De film Court gaat over Narayan, een volkszanger uit Mumbai (India). Hij werd gearresteerd op basis van een opmerkelijk vreemde beschuldiging. Hij is namelijk aangeklaagd omdat een lied dat hij speelde, tot iemands dood zou hebben geleid. Samen met een bekende advocaat gaat Narayan de strijd aan en ze banen zich een weg door het rechtssysteem. Ze zetten zich beide volledig in voor hun doel, ook als de tegenslagen elkaar snel opvolgen.

Trailer Court

  • Law abiding citizen

Hoofdpersoon Clyde wordt slachtoffer van een brute misdaad, zijn vrouw en dochtertje komen hierbij om. Bij de berechting van de dader wordt Clyde compleet meegesleept in het Amerikaanse rechtssysteem. De dader wordt vrijgelaten en Clyde wil zich er in eerste instantie bij neerleggen. Het blijft hem zijn leven lang, iedere dag, achtervolgen. Tien jaar later begint Clyde zijn wraakactie, hij gaat voor eigen rechter spelen.

Trailer Law Abiding Citizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s