BN’ers als rechtenstudent

BN’ers als rechtenstudent

Wat hebben de BN’ers op de foto hierboven gemeen, weet jij het?

Opleidingen in de juridische sector zijn erg populair. In 2016 zijn er op het mbo, hbo en wo in totaal bijna 10.000 studenten begonnen aan een opleiding in de juridische sector. Ook in het verleden was de studie rechtsgeleerdheid al populair. Waarschijnlijk ken je meer rechtenstudenten dan je denkt, want ook een aantal bn’ers hebben zich eraan gewaagd!

Armin van Buuren

imagesHij is vooral bekend door zijn DJ-talent, maar hij
heeft zijn studie rechtsgeleerdheid in Leiden afgerond. In eerste instantie wilde Armin geneeskunde studeren, maar hij werd uitgeloot waardoor hij koos voor de studie rechtsgeleerdheid. Zijn medestudenten hadden vast al goede muziek op de feesten! Hij heeft nog dagelijks profijt van zijn studie, vooral omdat hij nu heel veel weet over ondernemingsrecht, belastingrecht en auteursrecht.

Wilfred Genee cx140_70bc_9

Sinds 2002 is hij presentator van ‘Voetbal
Inside’, een
tv-programma over voetbal. Hij wilde altijd al iets met sport gaan doen, maar koos voor eenstudie rechten in Groningen. Voor de Groningers onder ons, zijn lievelingsplek in Groningen was altijd het ponton onder de Herebrug.

Humberto Tan 

7ditches___humberto_tanHumberto Tan heeft een indrukwekkende tv-carrière, hij heeft in Amsterdam rechten gestudeerd. Na zijn studie stond hij op het punt om te solliciteren voor een baan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar toen kreeg hij de kans om een jongerentelevisieprogramma te presenteren. In 2014 is Humberto Tan wel rechtbankadviseur geworden in de Raad van Advies voor de rechtbank Overijssel. In deze raad geeft hij de rechtbank algemeen advies vanuit de maatschappij, om een verbinding te maken tussen recht en maatschappij.

Fatima Moreira de Meloimage-3574163

Dit hockeymeisje mag zich ook Meester in derechten noemen. Net als Armin wilde zij eigenlijk geneeskunde studeren, maar na drie keer uitgeloot te worden richtte ze zich op de rechtsgeleerdheid. Ze heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze actief deelnam aan het studentenleven. In haar tweede studiejaar was ze al erg druk met sport, maar ze heeft het altijd kunnen combineren. Ze heeft het meeste geleerd van ondernemingsrecht, vooral omdat ze nu een eigen bedrijf heeft en ze vindt dat de studie haar blik verbreedt heeft.

caroline-de-bruijn-otto-van-der-toorn-770x1027Caroline de Bruijn

Caroline volgde een opleiding aan de
Nationale Balletacademie, daarnaast
studeerde ze in de avonduren rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In 1986 studeerde ze af in Nederlands Recht. Caroline is nu bekend als Janine in Goede Tijden, Slechte Tijden. Naast haar carrière als actrice zet ze zich ook in als bestuurslid van de Stichting NORMA, een organisatie die zich bezig houdt met de rechten van musici en acteurs.

Bovenstaande BN’ers hebben hun studie keurig afgemaakt, er zijn er ook een aantal die hun rechtenstudie niet afgemaakt hebben bijvoorbeeld: Antonie Kamerling, Guus Meeuwis, Linda Wagenmakers, Barry Atsma en Linda de Mol.

Advertenties

Een gedachte over “BN’ers als rechtenstudent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s